0729.291.400
B-dul Tomis nr.283 (Tomis 3), Constanta

Deblocarea “muschiului sufletului”

Petreci mult timp la birou, in fata computerului sau in masina?

Daca raspunsul tau este “Da” inseamna ca soldurile tale pot fi blocate, ceea ce duce la incapacitatea de a dansa, de a te misca, sau mai rau pot duce la un nivel ridicat de stres si teama.

Muschiul Psoas este muschiul lung, situat pe partea laterala regiunii lombare a coloanei vertebrale si a bazinului, care este de asemenea cunoscut si sub numele de "muschiul sufletului". Acest muschi este unul dintre cei mai mari muschi din corp si este un loc unde se stocheaza de multe ori stresul sau traumele care pot influenta starea de spirit si conceptia asupra vietii.

Recent, am explorat in profunzime cat de mult frica poate inhiba abilitatea noastra de a gandi in mod clar creand astfel o perspectiva nesanatoasa care ne afecteaza pe noi si pe cei din jurul nostru.

 

Stresul ne poate face usor de manipulat

Fiind constant suntem usor de manipulat. Din pacate stilul nostru de viata cu ritm rapid (mental), combinat cu o stare de stagnare, activitatea noastra fizica scazuta (de conducere, lucru la birou etc.), determina corpurile noastre sa fie ineficiente cand vine vorba de eliberarea stresului, fricii sau anxietatii.

 

Unde este stocat stresul?

De cele mai multe ori stresul este stocat si in  muschiul Psoas. Acesta se intinde de la trunchiul inferior prin solduri pana in partea de sus a coapselor. De fiecare data cand vedem sau simtim ceva care ne sperie, ca un animal care traverseaza cand conducem sau o scena violenta intr-un film, creierul nostru  trimite semnale catre corp pentru a elibera adrenalina.

Cand acest proces nu are loc, hormonii de stres raman stocati in corp. Acest lucru duce la diverse probleme de sanatate ca insomnia, sistem imunitar scazut, anxietate, tulburari de alimentatie, depresie si stare constanta de frica sau alerta.

Deoarece muschiul Psoas este implicat atat de intim in astfel de reactii fizice si emotionale, un astfel de muschi cronic inasprit in mod continuu trimite semnale corpului ca exista pericol constant, in cele din urma epuizand glandele suprarenale si stratul sistemului imunitar.

 

Abordarea terapeutica

Din moment ce stresul se acumuleaza la un nivel inconstient, vindecarea corpului este un proces care trebuie sa aibe loc in mod constient. Nu exista un singur mod de a face acest lucru, de aceea este nevoie si de o schimbare treptata a stilului de viata si de o practica cel putin saptamanala.

Kinetoterapia manuala ajuta la relaxarea totala a corpului intr-o stare parasimpatica care relaxeaza sistemul nervos. Aceasta abordare delicata si non-invaziva ne ajuta sa ajungem la o stare de constientizare si, in final, la inlaturarea complete a stresului acumulat.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment