0729.291.400
B-dul Tomis nr.283 (Tomis 3), Constanta

Efectul kinetoterapiei asupra Menopauzei

Menopauza este o afectiune intalnita la toate femeile cu varste intre 40 si 55 de ani. Aceasta este o etapa biologica normala care se caracterizeaza printr-o deficienta de hormoni estrogeni.

 

Simptomele menopauzei

Simptomele menopauzei general caracteristice sunt: bufeuri (tulburari neurovegetative), cefalee, ameteli, oboseala, crampe musculare si dureri articulare, constipatie sau diaree, tulburari afective, crestere in greutate sau chiar osteoporoza.

Simptomele comportamentale ale menopauzei sunt caracterizate prin: tristete sau deprimare, nervozitate, agresivitate, anxietate sau probleme de concentrare.

Femeile care sufera de simptome comportamentale severe cum ar fi depresia, iritabilitatea sau anxietatea (cu sau fara simptome fizice), se spune ca au o tulburare disforica premenstruala, aceasta afectiune este rar intalnita.

 

Ce este fibromialgia?

Fibromialgia este o afectiune non-inflamatorie care se caracterizeaza prin dureri musculare si ale tesutului moale. Aceasta durere este raspandita in tot corpul si nu cauzeaza deteriorarea articulatiilor sau ale organelor, dar duce la oboseala, tulburari de somn, anxietate, depresie si disfunctie cognitiva.

Un experiment American a incercat sa surprinda efectele kinetoterapiei asupra calitatii vietii, functiilor sexuale femeilor la menopauza. Pentru acesta a fost folosit un esantion de 90 de femei cu sau fara menopauza, iar acestea au fost supuse unor sesiuni de kinetoterapie de 2 ori pe saptamana timp de 10 saptamani.

Rezultatele au fost surprinzatoare, calitatea vietii ambelor categorii de femei a crescut, deasemenea si a functiilor sexuale in special a celor la menopauza.

Concluzia experimentului este ca kinetoterapia aduce un efect pozitiv asupra vietii si afectiunilor, in special asupra functiilor sexuale care odata cu varsta se diminueaza.

 

Tratamentul prin kinetoterapie

Multe femei beneficiaza de o varietate de terapii naturale cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala care foloseste tehnici de relaxare pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, sau kinetoterapia.

Aceasta din urma implica masajul terapeutic de eliberare miofasciala pentru a ajuta la intindere si pentru a elibera tesutul conjunctiv dintre piele, muschi si oase din regiunea pelviana. De asemenea, kinetoterapeutul iti va prescrie cateva exercitii pe care trebuie sa le faci in confortul casei tale. Aceastea trebuie strict respectate pentru a fi in concordanta cu sedintele de terapie.

Acest tip de terapie fizica poate ajuta la adresa problemelor sexuale prin ameliorarea durerii vaginale sau pelviene cronice si incontinenta urinara. De obicei, sunt necesare mai multe luni de terapie pentru a obtine rezultate satisfacatoare.

Daca te hotarasti sa apelezi la aceste tipuri de terapii este foarte important sa cauti raspunsurile la personalul calificat si sa explici in detaliu ce medicamente folosesti sau ai folosit.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment