Ce este depresia?
Cu toții am auzit la un moment dat în viață despre depresie, iar unii dintre noi chiar am trecut prin așa ceva. Nu este un lucru deloc plăcut sau de luat în derâdere. Depresia nu este o simplă stare de disconfort sau o supărare trecătoare. Depresia este o afecțiune cronică, care se manifestă ca un dezechilibru chimic la nivelul creierului.
Efectiv, creierul aflat în depresie nu poate produce destulă serotonină și dopamină, hormonii care reglează buna-dispoziție. Astfel, cei suferinzi de depresie nu se pot motiva să facă absolut nimic și se află într-o perpetuă indispoziție și incapacitate de funcționa la parametri normali.
Cum recunoaștem un om care suferă de depresie?
Este foarte important ca atunci când suspectăm sau avem cunoștiință de o persoană care suferă de depresie să sărim imediat în ajutorul acesteia și să îi îndreptăm către specialiasti terapeuți care să îi poată ajută. Deși în cazul unora dintre cei suferinzi de depresie, simptomele nu pot fi evidente ei reușind să le mascheze, trebuie să fim atenți la următoarele aspecte:
1. Persoana în cauză a devenit mai retrasă față de cum era înainte – nu mai iese atât de des cu anturajul, nu răspunde la telefon și nu mai comunică cum o făcea înainte;
2. Cel suferind nu mai are aceeași rutină, nu mai practică aceleași ritualuri zilnice, obișnuiește să doarmă foarte mult și uneori refuză să se dea jos din pat;
3. Persoană a devenit apatică, manifestă stări inexplicabile de anxietate și are impresia că cineva vrea să îl/o rănească;
4. În situațiile extreme, pacientul suferind va recurge la tentative de suicid în urmă unor scenarii suicidale create în mintea acestuiam că urmare a unei senzații de inutilitate totală a existenței sale.
Cum ajută terapia CranioSacrală la tratarea depresiei?
Terapia CranioSacrală este o formă de terapie non-invazivă, complementară altor forme de terapie, cum ar fi terapia prin lumină sau terapia în câmp electrostatic, venind ca un aliat de nădejde pentru a spori eficiența terapiilor pe care le complementează.
Sistemul craniosacral este, de fapt, primul înveliș al sistemului nervos central, având ca puncte extreme craniul și osul sacral. Terapeutul efectuează atingeri ușoare în puncte cheie de-a-lungul sistemului craniosacral, eliberând încordarile și contracturile resimțite la acest nivel.
În tot acest proces, terapeutul reușește să redea o funcționalitate normală a sistemului nervos central, restabilindu-i funcțiile normale. Astfel, principala cauza a apariției depresiei, adică stresul, este pus sub control.
Axul hipotalamo-hipofizar-suprarenal, adică glandele endoncrine din corp ce controlează reacția la stres, sunt readuse la o funcționalitate normală. În cazul depresiei, aceste glande devin disfuncționale, creând senzații de stres în mod continuu, fapt ce contribuie și declanșează starea de depresie.
Optând pentru terapia CranioSacrală, pacientul suferind va simți o eliberare treptată din starea de neputință și se va simți din nou funcțional. Echilibrul la nivelul sistemului nervos va fi restablilit, iar producția de dopamină și serotonină va intra în parametrii normali.
Împreună cu alte terapii complementare, suplimente naturale, meditație și sport, întregul complex simptomatologic și cauzele depresiei vor fi tratate, pacientul putând din nou să se bucure de viață.
Depresia nu trebuie să fie o sentință la o viață de nonsens! Depresia poate fi tratată, iar cei suferinzi pot reveni la a duce o viață normală.
Adresa : B-dul Tomis nr.283 (Tomis 3) Constanta
Tel : 0729.291.400
2 Responses