0729.291.400
B-dul Tomis nr.283 (Tomis 3), Constanta

Pozitia zilnica si hernia de disc

Un dezechilibru postural poate fi la originea durerilor cronice de spate?

Corpul nostru este într-o permanentă căutare de stabilitate datorită diferitelor canale de informație care sunt, în principiu, privirea, talpa picioarelor și urechea internă. Atunci când aceste informații nu ajung în mod corect la creier, apare un dezechilibru postural care este originea durerilor.

Este important să consultați un kinetoterapeut din moment ce o lombalgie cronică, de exemplu, nu este redusă în mod corect sau durabil prin alte tratamente.

Postura gresita cauzează urmatoarele probleme:

-dureri de spate

-dureri de cap

-protuzii discale

-contracturi musculare

-laxitate ligamentara

-umerii rigizi

-circulatie deficitara

Care sunt examenele la care veți fi supuși?

Pacientul stă în picioare pe o suprafață tare, apoi una moale, cu ochii deschiși, apoi închiși. Clinicianul examinează echilibrul și viteza oscilațiilor posturale, repartizarea greutății pe picioare, orizontalitatea privirii, simetria generală a scheletului și a tonusului muscular și completează un chestionar cât mai amanunțit posibil.

Ce tratamente sunt apoi aplicate?

Kinetoterapeutul poate colabora, după caz, cu un posturolog, un dentist, un podolog sau cu un oftalmolog. Obiectivul este de a restabili aspectele care permit controlarea posturii cu ajutorul dispozitivelor optice, a tălpilor posturale etc.

Stimulările manuale pot fi, de asemenea, luate în calcul la nivelul nervilor, în mod special la cei legați de discurile intervertebrale.

No Comments Yet.

Leave a comment