5 masaje pe care trebuie sa le incerci cel putin o data in viata

1. Masajul tailandez

Masajul thailandez este un masaj terapeutic asiatic care imbina streching-ul cu tehnicile traditionale yoghine si metodele de presiune asupra anumitor zone ale corpului.
Efectul final este reechilibrarea celor patru elemente ale corpului: Pamant (din – corp, schelet, muschi, vase de sange, tendoane si ligamente), Apa (naam – sange si secretii ale corpului), Foc (fai – sistem digestiv si metabolism) si Aer (lom – respiratie si circulatie).

2. Terapia Craniosacrala

Terapia craniosacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii, ceea ce duce la imbunatatirea sistemului nervos central.

3. Reflexoterapia

Reflexoterapia este metoda prin care se realizeaza cresterea aferentelor senzitivo-senzoriale catre maduva, prin intermediul unor manevre mecanice. Aceasta metoda se bazeaza pe prelucrarea mecanica a unor puncte reflexe, ce are ca efect stimularea si imbunatatirea unor functii la nivelul intregii structuri fizice si psihice.

4. Masajul Shiatsu

Masajul Shiatsu este un tip de terapie asiatica care are loc in general pe o saltea asezata direct pe podea. Masajul Shiatsu utilizeaza tehnici de presopunctura aplicate cu mainile, degetele, coatele si genunchii.

5. Masajul aromaterapeutic

Aromaterapia este, de fapt, un masaj suedez care foloseste uleiuri esentiale mixate in uleiul de masaj. Uleiurile esentiale miros fantastic si au un efect terapeutic atat asupra corpului, cat si a mintii.
Scopul unui masaj aromaterapeutic nu este doar a relaxa fizic, ci si de a se folosi de proprietatile de refacere ale uleiurilor esentiale.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?