Atacurile de panica si inlaturarea acestora prin kinetoterapie manuala

O afectiune grava, care afecteaza unul din 75 de oameni este atacul de panica, o tulburare de anxietate care apare in mod repetat si fara avertisment. Interferand cu viata profesionala si cea personala, aceste atacuri se pot aparea de multe ori in fiecare zi sau in fiecare saptamana.

Panica rezulta dintr-un val de adrenalina exprimat prin "lupta sau fugi". Oamenii de stiinta stiu ca anumite parti ale creierului si a sistemului nervos determina cresterea emotionala si fizica a fricii. Un atac de panica este foarte infricosator, dar cei care sufera de un singur atac, nu inseamna ca de acum incolo sunt predispusi la o tulburare de acest gen.

Multe persoane care sufera de atacuri de panica au, de asemenea, agorafobie, teama de a fi singur in situatii sau locuri, mai ales in locuri publice, care nu pot fi parasite imediat sau in care ajutorul poate sa nu fie disponibil in eventualitatea ca ar aparea un atac de panica.

 

Un atac de panica este mai mult decat un sentiment de stresare, este infricosator, dar iata care sunt simptomele:

- batai ale inimii crescute

- dificultate in respiratie

- teroare care este aproape paralizanta

- ameteli, greata

- transpiratie, tremuraturi

- sufocare, dureri in piept

- bufeuri sau frisoane bruste

- furnicaturi in degete

- teama de moarte sau nebunie

In plus fata de simptomele de mai sus, un atac de panica trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Apare subit, fara avertisment si fara nici o solutie de oprire.

Nivelul de frica este disproportional cu situatia reala si este de fapt, de multe ori fara o legatura directa.

Trece in cateva minute deoarece organismul nu poate sustine raspunsul " lupta sau fugi " pentru o perioada indelungata. Cu toate acestea, atacurile repetate pot recidiva in cateva ore.

Sentimentele de panica incep brusc si se intensifica rapid, de obicei in decurs de 10 minute. Simptomele de tulburari de panica sunt la fel ca si un atac de panica, cu exceptia faptului ca atacurile vin in mod repetat, iar persoana este destul de infricosatoare intre atacuri, isi schimba comportamentul pentru a evita o alta. Atacurile de panica dureaza de obicei de la 20 la 30 de minute.

Pentru ca simptomele comune de atacuri de panica includ dureri in piept si dificultati in respiratie, acestea se pot confunda cu un atac de cord. Doar un personal specializat poate face diferentierea corecta.

 

Atacurile de panica si kinetoterapia manuala

Terapia prin masaj poate ajuta la scaderea nivelului de stres si a tensiunii musculare. Aceste beneficii pot ajuta la reducerea anxietatii generale care insoteste tulburarea de panica. Orice tehnica terapeutica care ajuta un pacient sa se relaxeze, indiferent daca este pentru un accident vascular cerebral sau detensionarea muschilor, acesta va beneficia de pe urma ei.

Suferinzii de atacuri de panica panica simt o senzatie de apasare in muschii pieptului; senzatie care apare ca protectie impotriva respiratiei dureroase sau superficiale.

Doua puncte de presopunctura adecvate pentru usurarea si prevenirea atacurilor de panica sunt P6 si L3. P6 se afla pe partea ventrala a antebratului, intre cele doua tendoane de longus palmarului si radialis flexor carpi, iar L3 este pe dorsala a piciorului, in depresiunea distata fata de jonctiunea dintre prima si a doua metatarsiana.

Terapia craniosacrala va aduce  un plus vindecarii celor care sufera de atacuri de panica.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?