Crampele Musculare

Crampa musculara este o contractie spontana si involuntara a unuia sau mai multor muschi. Sigur te-ai trezit in timpul noptii sau in timpul unui efort din cauza unei dureri severe la nivelul muschilor. Desi, in general sunt inofensive, crampele musculare pot face, temporar, imposibila utilizarea muschiului afectat.

Exercitiile prelungite sau munca fizica, in special in zile calduroase, pot duce la aparitia crampelor musculare. Deasemenea, aceste pot fi cauzate si de anumite medicamente sau afectiuni medicale.

Simptome si cauze ale crampelor musculare.

  • Majoritatea crampelor musculare apar la nivelul muschilor piciorului, in special in partea inferioara, la gamba. In afara durerii spontane si ascutite poti simti un nod rigid pe muschi sub piele.
  • Folosirea fortata a muschilor, deshidratarea si o pozitie incorecta prelungita pot fi cauze ale aparitiei crampelor musculare.
  • Lipsa de potasiu, calciu si magneziu
  • Boli ca Stenoza spinala , ciroza, Insuficienta renala cronica contribuie la aparitia crampelor musculare.

Cand este momentul sa apelezi la un specialist?

Crampele musculare dispar de obicei singure, dar daca acestea incep sa fie din ce in ce mai dese si mai puternice sau piciorul incepe sa se umfle, sa se inroseasca, trebuie sa apelezi la un specialist.

Factori care ar putea creste riscul aparitiei crampelor musculare:

- Varsta. Oamenii in varsta pierd din masa musculara de aceea muschii ramasi sunt suprasolicitati.

- Deshidratarea. Antrenamentele in zile calduroase obosesc si te deshidrateaza mai repede, astfel facilitand aparitia crampelor musculare.

- Sarcina. Crampele musculare sunt foarte dese in timpul sarcinii.

- Afectiuni medicale. Un risc mare de aparitie a crampelor musculare il prezinta persoanele care sufera de diabet, afectiuni hepatice sau tiroidiene.

Tratament

  • Cele mai multe crampe musculare dispar dupa cateva secunde sau minute, dar in cazul in care acestea persista exista cateva optiuni de tratament:
  • Intindere si presopunctura
  • Presopunctura in zona muschiului afectat face ca aceste crampe sa dispara pe moment, dar daca acestea apar din ce in ce mai des kinetoterapeutul te poate ajuta. Acesta stie cel mai bine cum trebuie intins si drenat  muschiul pentru ca aceste dureri sa nu mai apara.
  • In cazul unor crampe musculare severe gheata aplicata in zona afectata poate fi un remediu, dar daca acest lucru nu functioneaza apelati la un kinetoterapeut.
Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?