Kinetoterapia pentru tenismeni – Problemele cotului

Indiferent de statutul jucatorului, amator sau profesionist, sunt constatate afecțiuni musculoscheletice ca rezultat al suprasolicitării datorate acestei activități atletice în special pe partea exterioară a cotului și partea superioară a antebrațului.

Durerea se datorează inflamației tendonului și protuberanței osoase la partea exterioară a cotului, epicondilul lateral.

Simptomele afecțiunii cotului:

- Slăbiciune a încheieturii

- Durere la ridicarea sau îndoirea brațului

- Dificultate la extinderea pe deplin a antebrațului

- Durere la prinderea sau ridicarea unor obiecte

- Durere și disconfort care dureaza mai mult de câteva zile

 

Cauzele afecțiunii cotului

Suprasolicitatea încheieturii mâinii prin mișcări repetitive și puternice duce la tensionarea mușchilor din partea exterioară a cotului și poate provoca o ruptură a acestora sau a tendonului.

 

Tratamentul afecțiunii cotului prin kinetoterapie

Pentru început este foarte important să încerci reducerea inflamației cu ajutorul cuburilor de gheață și să odihnești încheieturile. Folosirea gheții este eficientă 2-3 zile, dar dacă durerile persistă trebuie să consulți un specialist.

Poți apela la procedura de laser terapeutic care stimulează circulația, reduce procesele aderențiale intraarticulare, crește metabolismul celular și grăbește vindecarea.

Procedura de kinetoterapie se adaptează în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Aceasta instituie programe de menținere a articulațiilor, a musculaturii, a capacității cardiovasculare și respiratorii.

Aceasta procedură poate fi aplicată și în scop terapeutic sau de recuperare a unor funcții pierdute sau diminuate, consecință a unor afecțiuni post-traumatice la nivelul aparatului locomotor.

In tenis membrele superioare sunt foarte solicitate de aceea kinetoterapia abordează programe de tratament pentru afecțiuni precum: inflamațiile, luxațiile, contuziile, entorsele, fracturile, suprimarea unor nervi, leziunile unor tendoane, ale umărului, cotului în mod special și pumnului sau mâinii.

Prevenirea afecțiunii cotului

Majoritatea afecțiunilor de acest fel apar la începutul jocului din pricina încălzirii slabe sau la sfârșitul jocului cauzate de suprasolicitare.

Incălzește-te corespunzător și întinde-te bine înainte de fiecare meci!

O altă parte importantă a prevenirii afecțiunii cotului ar trebui să includă o revizuire tehnică a echipamentelor folosite în tenis.

Afecțiunile gâtului sunt de asemenea importante în practicarea acestui sport și nu trebuie ignorate.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?