Terapia abdominala Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang este un masaj abdominal profund care stimulează și accelerează vindecarea corpului din interior spre exterior. Este o metodă holistică ce acționează asupra întregului organism, fizic, emoțional și energetic. Chi Nei Tsang poate alina o varietate de boli fizice și emoționale pentru că lucrează asupra originilor acestora, inclusiv a răspunsurilor psihosomatice.

Toate organele noastre interne au capacitatea de auto-vindecare. Prin tehnicile acestui masaj, organele interne sunt antrenate să funcționeze mai eficient. De aceea, chiar și orice tratament, medicamentos sau nu, devine și mai eficient după un masaj Chi Nei Tsang. Deși nu este doar masaj abdominal, ceea ce îl deosebește de alte terapii este că se aplică așa cum este firesc: din centrul ființei (zona ombilicală) către periferie (brațe, tălpi, cap), și nu invers.

 

Principiile masajului Chi Nei Tsang

Înțelepciunea populară din diverse culturi ne vorbește de ceea ce abia recent au descoperit oamenii de știință: că avem un creier în abdomen. Mai bine zis, în noi există și un sistem nervos enteric  (numit și ”al doilea creier”), al cărui rol este strâns legat de viața noastră emoțională, organe, sisteme și sănătatea noastră. Chinezii știau de milenii acest lucru, chiar dacă nu puteau dovedi încă științific.

În viața intrauterină, fetusul se hrănește și elimină toxine prin cordonul ombilical. După naștere, ombilicul rămâne centrul nostru originar, conectat la toate organele interne. Când organele nu pot procesa toxine, ele sunt depozitate în jurul ombilicului pentru a fi detoxifiate ulterior.

Pe lângă toxine, acolo se creează și blocaje emoționale, se stochează și apoi afectează organele interne și buna funcționare a tuturor sistemelor corpului. Toate acestea au o explicație nu doar conformă medicinii tradiționale chineze, dar și în acord cu descoperirile științifice.

 

Cum se realizează masajul Chi Nei Tsang?

În centrul practicii Chi Nei Tsang stă și preocuparea pentru sistemul limfatic. Cei mai mari noduli limfatici se găsesc în jurul ombilicului. Fiind aproape de intestine, sistemul digestiv și sistemul de detoxifiere a ficatului, este foarte important ca limfa să circule liber mai ales în acea parte a corpului. De fapt, abdomenul este singura zonă în care pot fi masați nodulii limfatici umflați.

Chi Nei Tsang se aplică începând cu zona ombilicală cu scopul în primul rând de a detoxifia pielea, folosind atingeri ușoare, blânde. Tehnicile de masaj, îmbinate cu cele de respirație, ajută la eliberarea blocajelor fizice și emoționale. Mai întâi sunt eliminate toxinele și tensiunile de la nivelul pielii sau foarte aproape de aceasta. Treptat,  altele sunt atrase din țesuturile tot mai profunde și sunt eliminate la rândul lor. Totodată se stimulează și circulația sanguină și cea limfatică.

Nu doar organele sau sistemele circulator și limfatic sunt stimulate. Chiar și probleme de spate și tensiunile musculare sunt alinate. În plus, prin Chi Nei Tsang se poate reface structura corpului prin realinierea organelor interne, bazinului și șoldurilor.

Este de ajuns ca organul sau țesutul să aibă loc de ”manevră” sau să-și recapete un anumit nivel de funcționare. Nu este necesară aplicarea tehnicilor până la eliminarea completă a problemelor. Corpul va lucra singur spre vindecare sau refacere.

 

Ce simțim în timpul unui masaj Chi Nei Tsang și la ce să ne așteptăm după aceea?

Când sănătatea noastră este afectată, corpul manifestă anumite simptome. Fiecare din ele reprezintă un indiciu care arată adevarata cauză. Forma ombilicului, tensiunile fizice și emoționale, durerile de diferite grade, congestionarea unor zone etc. reprezintă semne prin care se poate afla sursa neplăcerilor și afecțiunilor.

 • Terapeutul își modelează tehnica și presiunea în funcție de tensiunile fizice sau emoționale din zonele afectate. Vei observa și modificări ale pielii, în acord cu acest proces; la final o vei simți și mai curată. Detoxifierea continuă și după masajul Chi Nei Tsang și se simte diferit de fiecare persoană. Unii simt nevoia să se odihnească în primele zile post-tratament. Alții se simt ușori, eliberați.
 • Chi Nei Tsang ajută la restructurarea și întărirea corpului, alină durerile cronice și restabilește echilibrul visceral.
 • Este posibil să simți ieșind la iveală emoții și tensiuni vechi. Acest proces este firesc și foarte benefic. Te vor ajuta și tehnicile de respirație recomandate de terapeut. Vei putea să-ți gestionezi mai bine emoțiile.
 • Te vei cunoaște mai bine și vei putea fi un participant și mai activ la menținerea sănătății tale.

 

Contraindicații

Deoarece Chi Nei Tsang stimulează foarte mult circulația sanguină, limfatică și energetică, nu este recomandat:

 • Femeilor însărcinate
 • Celor cu stimulator cardiac
 • Celor care au una din următoarele condiții:
  • Cancer
  • Anevrism
  • Tromboză (cheaguri sanguine)
  • Flebită (inflamarea venelor)
  • Melanom (tumoare vizibilă)
  • Limfom (tulburare a nodulilor limfatici)
Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

1 Response

 1. Buna ziua, Numele meu este Stanica Vasilica, am 49 de ani si locuiesc in Constanta.V-am fost clienta prin 2014, cand veneati pe plaja. Mi-ati facut trei sedinte de masaj (nu stiu cum se numeste) pentru hernie discala si in general pt afectiunea coloanei si mi-a fost foarte bine. Acum, am citit despre masajul chi nei tsang de ceva vreme si chiar cautam pe cineva din Constanta care sa practice aceasta terapie. Va rog sa-mi spuneti daca practicati, pretul unei astfel de sedinte, durata si daca pot sa fac o programare la dumneavoastra. Multumesc. Cu stima, Vasilica Stanica.

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?