0729.291.400
Murfatlar, Constanta

Durerea de Cap sau Tensiunea Musculara Craniana

Muschii sunt direct implicati in alinierea corecta a capului, astfel, o pozitie incorecta, o aliniere gresita a vertebrei Atlas, poate duce la pozitionarea gresita a capului pe coloana vertebrala.

Pentru a corecta aceasta pozitie gresita, muschii umerilor si cei cervicali se rectifica simultan pentru a mentine capul in pozitie verticala deasupra coloanei vertebrale. Axa vizuala si organul de echilibru sunt puternic implicate in aceasta ajustare.

Efortul continuu de compensare al acestor muschi duce la o rigiditate si mai puternica, la intepenire si durere, continuand pana la aparitia spasmelor. Durerea devine atat de persistenta incat ajunge la craniu.

Spre exemplu, muschiul sternocleidomastoidian, cel care permite capului sa se roteasca, va modifica biomecanica gatului si va cauza dureri cervicale laterale.

Patrulaterul humerotricipital este spatiul aflat lateral in triunghiul birondohumerotricipital al axilei si este delimitat in jos de muschiul rotund mare, sus de muschiul rotund mic, inauntru de capul lung al tricepsului, iar în afara de osul humerus. Distributia neuniforma a greutatii capului genereaza o tensiune dureroasa de-a lungul acestui lant, in final oprindu-se tot in zona capului.

Cel mai afectat nerv este cel occipital care irita partea din spate a capului. De aici porneste catre maduva spinarii, intre vertebra Atlas si vertebra Axis, continuand pana la muschii occipitali.

Nervii iritati trimit semnale de durere catre creier, radiind de la gat si pana in partea din spate a capului, la final fiind percepute ca o durere de cap tensionata (tensiune musculara craniana).

Prin odihna aceste dureri se atenueaza, dar daca muschii cervicali devin putin iritati durerea revine imediat.

 

Tratamentul tensiunii musculare craniene

Deoarece postura joaca un rol important in tensiunea musculara craniana, si deoarece muschii sunt implicati direct in generarea durerii, kinetoterapia manuala poate fi de folos.

Un masaj normal, indiferent de cat de mult efort s-ar putea depune, nu este in masura sa transmita o energie suficienta si adecvata pentru alinierea corecta a vertebrei.

Prin Tehnica Virgil Pruteanu se identifica si se trateaza muschii afectati, si se alinieaza corect vertebra Atlas. Prin aceasta tehnica se urmareste mobilizarea articulatiilor si a tesuturilor moi spre fascia, a muschiilor gatului si a partii superioare a spatelui si a umerilor.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

1 Response

  1. Domnul Virgil Pruteanu omul cu miini de aur.

Leave a comment