Tulburarile nervului vag – Cauza nervilor si a agitatiei

Cu totii am avut, macar o data, senzatia de nervi combinata cu agitatie, ritm cardiac accelerat combinat cu stari de ameteala sau, mai popular, “fluturasi in stomac”. Aceste tulburari se explica printr-o aliniere gresita a vertebrei Atlas care poate duce la comprimarea fasciculelor nervoase avand astfel repercusiuni negative asupra functionalitatii lor.

La fel ca si o antena de cablu care se intepeneste si blocheaza posibilitatea de a te uita la Tv, impulsurile electrice aflate in tranzit in sistemul nervos pot fi perturbate si slabite sau pot lipsi cu totul.

 

Ce crezi ca se intampla cu organele conectate in acel moment?

Nervul vag devine foarte afectat de o aliniere gresita a vertebrei Atlas, iar comprimarea acestuia poate provoca simptome vagale, agitatie, nervi.

 

Importanta nervului vag

Nervul vag face parte din sistemul nervos autonom si este cunoscut ca al 10-lea nerv cranian. Este cel mai lung si mai important nerv cranian ramificat al sistemului nervos parasimpatic.

Nervul vag regleaza functiile majoritatii organelor interne si inerveaza laringele, faringele, partea superioara a esofagului, o parte a aparatului extern auditiv, inima, plamanii, stomacul si intestinul.

La nivelul gatului, nervul vag are un diametru de 2-3mm si se ruleaza de-a lungul arterei carotidiene si vena jugulara interna, chiar in fata vertebrei Atlas. Prin urmare, in cazul in care vertebra Atlas nu este aliniata corespunzator, nervul vag este primul care va fi afectat, generand simptomele clasice de compresie vagala.

 

Functiile nervului vag

- stimuleaza productia de suc gastric

- regleaza etapele digestiei

- controleaza miscarile intestinului in faza digestive

- regleaza apetitul

- regleaza transpiratia

- participa la reglementarea starii de spirit

- participa la reglarea ritmului cardiac

 

Simptomele unui nerv vag comprimat

In functie de tipologia alinierii incorecte a vertebrei Atlas, posibila presiune produsa poate irita nervul vag si / sau a altor nervi cranieni.

Cand functionalitatea nervului vag este compromisa (chiar si printr-o osteoartrita cervicala), pot avea loc o serie de simptome, cum ar fi:

- greata

- arsura stomacala

- ameteala

- inrosirea fetei

- tahicardie (ritm cardiac accelerat)

- rigiditatea gatului

- dureri de col uterin

- durere de cap

- sindromul Meniere (afectiune a urechii interne manifestata prin episoade spontane de vertij insotite de scadere de auz, de tinitus si de senzatie de plenitudine sau presiune la nivelul urechii)

- dificultati la inghitire

- sentiment de "nod in gat"

- transpiratie excesiva

- insomnie

- mainile, in principal, si picioarele reci

- ritm cardiac neregulat sau accelerat

- constipatie cronica

- diaree nejustificata

- probleme cu glanda tiroida

- amorteala unilaterala sau intepaturi la nivelul scalpului.

 

Nervul vag si crizele de epilepsie

Epilepsia se incadreaza in diferitele tulburari colaterale ale nervului vag. Realinierea vertebrei Atlas poate avea repercusiuni pozitive asupra acestei afectiuni.

Abordarile medicale conventionale, pentru cazurile grave de epilepsie, constau in interventia chirurgicala pe nervul vag stang, sectionarea sau inhibarea cu impulsuri electrice printr-un stimulator plantat in mod specific in organism.

Statisticile arata ca nervul vag stang este cel mai afectat de o aliniere gresita a vertebrei Atlas.

 

Nervul vag si medicina alternativa

Alinierea corecta a vertebrei Atlas este solutia cea mai potrivita pentru evitarea tratamentelor medicamentoase - kinetoterapia manuala craniana poate fi de folos.

Tehnica Virgil Pruteanu ofera posibilitatea reducerii sau eliminarii posibilei compresii asupra nervului vag. Persoanele care au fost supuse terapiei pentru aceasta afectiune au observat efectele pozitive profunde si semnificative asupra diferitelor sisteme ale corpului.

Numai dupa o aliniere corecta a vertebrei Atlas se poate intelege importanta reala a acestei afectiuni precum si varietatea de tulburari care pot genera aceasta compresie.

Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

4 Responses

  1. Bună seara. De 4 luni de zile am batai de inima accentuate, pregnante și foarte deranjante.le resimt mai ales în stare de repaus, nici măcar nu pot citi o carte.am fost la cardiolog-inima bate normal, pulsul și tensiunea normale. La endocrinolog mi au ieșit anticorpii mari și iau seleniu, funcția tiroidiana încă nu e afectata, la rmn ul cerebral mi a ieșit un angiom din starea brionara zic medicii și au zis ca nu trebuie sa mi fac probleme din cauza lui.problema a început sa se manifeste acum 4 luni, pe fond de stres acumulat în decursul anilor.m am decis sa apelez la terapia craniosa sacra. Credeți ca ar fi mai buna osteopatie sau kinetoterapia craniana? Va rog sa mi trimiteți un răspuns prin e mail.va multumesc tare mult.
  2. Buna ziua, cat costa maxim o aliniere corecta a vertebrei Atlas ?
  3. Buna ziua! De circa 5ani am simptome de tahicardie spontana puls peste 100 datorită gazelor din intestinul subțire sau gros , la un interval de 3 Pre după mese. De asemenea când am eructații. Am făcut endoscopie și nu am hernie hiatală. Am ajuns la Cardiolog cara mi-a dat Betablocante și alte similare Flecainida dar după 1 an de tratament au constatat ca nu este in regula pt ca se Mărișelu PR din electrocardiograma și l-am intrerupt . Iau CONCOR la nevoie. Am citit despre Sindromul Roemheld . Simptomele sun identice , dar recomandările duc către antidepresive , și alte madicamente. Va rog sa ma sfătuiți ce alternativa am pt remediere. Inima este sanatoasa

Leave a comment

Doresc programare
Programari prin WhatsApp
Programare
Buna ziua,
Doriti o programare?