Durerile de cap sunt cele mai comune afectiuni, 7 din 10 persoane prezinta periodic aceste dureri, cauzele fiind nenumarate, dar 80% dintre acestea constau in tensiunea vaselor de sange craniene.
De cate feluri pot fi durerile de cap si cum le putem recunoaste?
Cefaleea de tip tensional
Aceasta este cea mai comuna durere de cap care afecteaza 90% dintre adulti (peste 20 de ani) si consta intr-o senzatie de apasare sau tensiune in ambele parti ale capului. Aceasta poate dura cateva minute sau chiar cateva zile si poate aparea frecvent.
Migrenele
Migrenele sunt situate pe locul 2 in topul celor mai comune dureri de cap. Aproape 15% din populatie sufera de aceasta afectiune care poate afecta atat adultii cat si copiii. Cauzele migrenelor nu sunt clare, dar se presupune ca sunt asociate cu cresterea fluxului sanguin la nivelul capului.
Cefaleele Cluster (grupate)
Acestea sunt afectiuni mai putin comune si sunt reprezentate printr-o durere brusca sau severa in spatele ochiului si uneori pe partea laterala a capului. Cefaleele grupate sunt cauzate de cresterea fluxului sanguin si sunt foare des intalnite la barbati.
Aceastea sunt doar cateva dintre durerile de cap care pot aparea, dar cum ne tratam de aceste afectiuni?
In general, toate aceste dureri au o cauza comuna: tensiunea vaselor de sange. O metoda alternativa de tratament foarte raspandita si apreciata in majoritatea tarilor dezvoltate este Kinetoterapia Manuala Craniana.
In multe cazuri, Kinetoterapia Manuala Craniana este una dintre cele mai eficiente instrumente in lupta impotriva durerilor de cap. Aceast tip de terapie reglează circulația lichidului cefalorahidian de la osul sacru, urca pe coloana vertebrala pana la creier si permite sistemului nervos central sa revina la nivelul optim de performanta. In cele mai multe cazuri, durerile pot disparea chiar dintr-o singura sedinta de terapie dar este recomandata o serie de 3 pana la 5 sedinte pentru o eliminare completa a durerilor.
Aceasta forma de terapie tratează: migrene şi dureri de cap, dureri cronice de gât şi spate, deteriorarea funcţiilor de coordonare motorie, colicile, disfuncţiile sistemului nervos central, accidentele traumatice ale creierului şi măduvei spinării, dificultăţile de învăţare, depresia, oboseala cronică, dificultăţile emoţionale, problemele legate de stres şi tensiuni nervoase, disfuncţiile ţesutului conectiv, disfuncţiile articulaţiei temporo-mandibulare şi bolile neurovasculare şi ale imunităţii.
1 Response