0729.291.400
Murfatlar, Constanta

Nevoia de masaj – 7 semne de care sa tii cont

 

Cu totii stim ca terapia prin masaj este un rasfat pentru corpurile noastre obosite, dar cum aflam cand este momentul propice pentru aceasta relaxare?

 

  1. Nu ai mai fost la masaj de luni sau chiar ani de zile. Masajele isi fac mai bine efectul cand au o continuitate. Majoritatea terapeutilor recomanda minim un masaj pe saptamana, in functie de afectiunea de care suferiti.
  2. Daca esti o persoana activa, iti place sa faci sport, sa urci pe munte, sa inoti, tine minte ca trebuie sa si relaxezi muschii prin masaj. Explica-i terapeutului tau ce sporturi obisnuiesti sa faci si acesta va sti ce muschi trebuie sa relaxeze.
  3. Ai o durere la ceafa, umeri sau spate. Corpul tau incearca sa te atentioneze ca ceva nu e bine, poate in postura de la birou. Cu cat esti mai ocupat, cu atat ignori mai mult semnele de avertizare.
  4. Incepi sa ai dureri de cap din ce in ce mai puternice. Atunci cand muschii din jurul umerilor devin tensionati incep durerile de cap. Un masaj regulat pentru detensionarea acestora te poate ajuta sa scapi de aceste dureri suparatoare.
  5. Nu mai poti intoarce gatul sau capul cum puteai odata. Nu-ti poti ridica mana la fel de sus sau nu-ti mai poti atinge degetele de la picioare. Oricare din aceste afectiuni se pot ameliora cu ajutorul masajului terapeutic.
  6. Somnul este foarte important pentru sanatate, lipsa acestuia duce la dureri corporale si lipsa de concentratie. Dupa un masaj relaxant poti beneficia de un somn pe masura.
  7. Esti foarte stresat, la munca, acasa. Cel mai bun mod de a scapa de hormonii de stres si de a creste nivelul de endorfine este sa beneficiezi de un masaj relaxant.
Trimite acest articol prietenilor tăi, direct prin WhatsApp

No Comments Yet.

Leave a comment